Förkväll 1 (8 november)

8 november kl. 18-21

Förkväll 1

Del 1: En kvinna bland män


Gina Samaan är en av Sveriges främsta försvarsadvokater och grundare av nätverket “Ladies in Law”. Hon är verksam advokat på advokatfirman De Basso i Stockholm och har även hamnat på topp 20-listan av advokaternas advokat inom brottmål. Med ett stort intresse för brottmål åtar hon sig uppdrag i hela landet som både offentlig- och privat försvarare samt som målsägandebiträde. 


Under studietiden och senare i arbetslivet fanns en saknad av ett nätverk särskilt riktat mot kvinnor som har ett intresse för brottmål och humanjuridik. Därför grundades nätverket, som idag är en plattform för både studerande och yrkesverksamma kvinnor inom juridiken i alla åldrar. I en bransch som är alltjämt mansdominerad spelar Gina och nätverket en betydande roll i strävan efter att få in fler kvinnor i just brottmålsbranschen. 


Under föreläsningen berättar Gina om sina erfarenheter som kvinnlig försvarsadvokat och de lärdomar hon tagit del av på vägen. Vidare skildrar hon den betydelsefulla funktion som nätverket Ladies in Law fyller i juristbranschen.


Yohanna Öhrnegård (delägare på advokatfirman Vinge i Göteborg)
Yohanna Öhrnegård (delägare på advokatfirman Vinge i Göteborg)
Rebecka Hansson (biträdande jurist)
Rebecka Hansson (biträdande jurist)
Gina Samaan (försvarsadvokat & grundare till nätverket Ladies in law)
Gina Samaan (försvarsadvokat & grundare till nätverket Ladies in law)

Del 2: En tvist i coronapandemins epicentrum


Vinge är en av landets allra största affärsjuridiska fullservicebyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Bryssel. Som juridikstuderande är du vår framtid och vi vill gärna lära känna dig under utbildningens gång. De allra flesta vi anställer är juriststudenter som vi tidigt byggt en relation med. Det finns många olika möjligheter för dig som student att lära känna oss och upptäcka det roliga med affärsjuridik.


Nu får du som student en sådan möjlighet. Vinge bjuder nämligen in till en fullspäckad förkväll med delägaren Yohanna Öhrnegård och biträdande juristen Rebecka Hansson. Under förkvällen kommer Yohanna och Rebecka att berätta om en spännande tvist där liv och död på en allmän

intensivvårdsavdelning ställs mot ingångna avtal och förlorade arbetstillfällen hos privata vårdgivare. Kort sagt, ett skiljeförfarande i coronapandemins fotspår.